Tjen penge på betalte undersøgelser

Udfør betalte undersøgelser og tjen penge

Din mening er guld værd, så kort kan det siges. Firmaer bruger i stigende grad information om deres forbrugere til at forme og udvikle deres produkter og forretning. Den information kommer blandt andet fra undersøgelser blandt deres potentielle kunder. Nogle produkter, så om dagligvarer, boligindretning, oplevelser mv. har en meget bred målgruppe, og derfor vil din mening helt sikkert også være relevant.

Undersøgelser som du bliver betalt for

Der findes en række firmaer, som ikke laver andet end at indsamle meninger, holdninger og viden fra potentielle forbrugere. Dette kan både ske i form af kvalitative undersøgelser (personlige interviews og fokusgrupper) og kvantitative undersøgelser (typisk spørgeskemaer). Disse firmaer aflønner dig for din indsats i form af gavekort eller valgfri gaver, alt efter hvor stor en indsats du lægger.

Hvis du skal møde personligt op til et 2-timers interview, vil du ofte modtage en gave/gavekort i størrelsesordenen 200-500 kr. Deltager du derimod i en kort online betalt undersøgelse, vil afregningen være i omegnen af 5-10 kr. Her vil du også have mulighed for at deltage på dine egne præmisser, både hvad angår tid og sted.

Interviews og fokusgrupper går ofte ud på at forstå, hvordan du bruger et produkt, hvordan du foretager en beslutning, eller hvad ud står med af udfordringer i bestemte situationer. Det kræver længere tid af afdække, og en stor del af dette vil være opfølgende spørgsmål, som ikke på forhånd kan kortlægges. Synes du det lyder tiltalende, skal du lede efter de kvalitative undersøgelser.

Online spørgeskemaer fokuserer ofte mere på din viden, kendskab og holdninger til bestemte firmaer, brands eller produkter. Her fungerer formatet med spørgeskemaer godt, da der ofte ikke vil være åbne spørgsmål, og der ikke vil være mange opfølgende spørgsmål, som afhænger af hvad du svarer. Disse kvantitative undersøgelser har som ofte til formål at måle hvad den brede befolkning eller målgruppe ved/synes, hvorimod de kvalitative har til formål at forstå sammenhæng.

Undersøgelser uden betaling

Der findes også mange undersøgelser, som du ikke bliver betalt for at deltage i. De typiske undersøgelser i denne kategori, er firmaer som ikke har deres primære område inden for analyser, og selv ønsker at foretager dem. Det er typisk NPS undersøgelser og andre former for kundetilfredshedsundersøgelser, fx gennem Trustpilot.

Der findes også en kategori af undersøgelser, der udgiver sig for at være betalende, men ikke er det. Det ser du ofte i forbindelse med download af gratis software, hvor betalingen sker i form af at udfylde nogle få spørgsmål. Dermed ikke sagt at det altid er tilfældet, men der vil nok være mange, som har prøvet denne form for undersøgelser, som aldrig har fået deres betaling i form af gratis software.