Lav din egen online markedsføring – det er gratis

SEO

At lave online markedsføring kan til tider kræve mange midler – det gælder både tid og penge. Har du ikke pengene til det, men du har tiden, så kan du komme langt ved at sætte dig ind i, hvordan de vigtigste online kanaler fungerer. Vi giver dig en guide til at komme i gang her.

SØGEMASKINEOPTIMERING – for dig som tænker langsitet

Også kendt som SEO (forkortelse af Search Engine Optimization), er den billigste måde hvorpå du kan komme i gang med online markedsføring. Du kan nemlig lære mange af tricksene selv, uden at du behøver bruge penge på nogen former for annoncering.

For at SEO virker efter hensigten, skal du have styr på de vigstigste virkemidler. Dem har du her:

  • Godt indhold
  • Konkrete søgeord i fokus
  • Links

Godt indhold

Søgemaskinerne er tossede med godt indhold, derfor belønner de også sider som har noget ekstra at byde på, med gode placeringer. Hvorvidt dit indhold er godt bliver vurderet ud fra forskellige parametre, et udpluk af disse er:

  • Hvor mange ord din side indeholder
  • Om den har elementer som bullet-lister, billeder, videoer eller værktøjer
  • Hvor lang tid læseren bruger på din side
  • Hvor høj en click-through-rate din side får

Det konkrete søgeord i fokus

Når du laver nyt indhold skal du gøre dig tanker omkring, hvilke søgetermer du gerne vil findes på med den side. Sælger du specielrejser til Marokko, kan en søgning som passer til dit produkt eksempelvis være bjergbestigning i Marokko. I såfald er det vigtigt at du netop får flettet frasen bjergbestigning i Marokko ind et tilstrækkeligt antal gange i teksten – og gerne i overskrifter hvis det giver mening.

Links

Når du laver søgemaskineoptimering skal du altid tænke i links – både internt og eksternt. Det er vigtigt at du har en god intern linkstruktur på din side. Dette opnår du ved at linke mellem indholdssiderne på din hjemmeside. Har du eksempelvis en overordnet informationsside om Marokko, kan en relevant underside være bjergbestigning i Marokko. På den måde, gør du det lettere for dine brugere og Google at gennemskue de forskellige niveauer på din hjemmeside.

Derudover er det vigtigt kontinuerligt at opbygge links som peger fra andre hjemmesider til din hjemmeside. Dette fungerer nemlig som en anbefaling fra disse hjemmesider, som gavner din sides placeringer. Dette gør du ved at skabe noget lækkert materiale. Hvis din hjemmesides indhold er af høj nok kvalitet, kan du være heldig at der bliver linket naturligt til din side. I andre tilfælde, skal du selv opsøge det. Det kan du eksempelvis gøre, ved at sende dit materiale ud, til folk som du mener kunne have interesse i det du har lavet.