Hvad der er sparet er tjent!

Spare penge

Hvis der er noget, som vi godt kan lide på denne side, så er det, når noget er gratis, eller man kan spare penge – og det er lige præcis, hvad dette indlæg kommer til at omhandle. I dette indlæg vil du få mulighed for at få indsigt i, hvordan du kan spare store mængder penge på en ellers kedelig udgift, nemlig varmeregningen. Ved at skifte over til en grønne energiform, vil der være mange penge  at spare hver måned. Eksempelvis kan man på Dansk Varme Service hjemmeside se mange forskellige tilbud på billigere og grønnere energiformer. Nedenfor vil nogle af disse fantastiske muligheder blive gennemgået. 

Varmeregningen

Varmeregningen er en af de regninger, det er svært at komme uden om, men som bestemt ikke er noget af det sjoveste at bruge ens hårdt tjente penge på. Derfor er det en god nyhed for de fleste, at man har muligheden for vælge en billigere opvarmningsmulighed – og dermed spare penge på varmeregningen. Disse alternative opvarmningsformer inkluderer forskellige former for varmepumper, solceller og stokerfyr samt nogle hybrid-løsninger. Derved vil man udover at spare penge, også skifte til en mere miljørigtig energiform, hvilket også er meget positivt. Nogle af de forskellige muligheder samt deres potentiale er beskrevet nedenfor:

Stokerfyr

Et stokerfyr er et træpilleanlæg, hvor tilførelsen af træpiller er automatiseret. Det materiale, som bruges til at lave de træpiller som bruges til brændsel, er lavet af genbrugsmateriale, hvilket gør dette til en af de mere miljøvenlige opvarmningsformer. Hvis man investerer i et stokerfyr, vil dette være tjent ind igen i løbet af 2-4 år. Herefter vil det derfor være ren besparelse hver måned.

Varmepumper

Der er mange forskellige former for varmepumper, og alt afhængig af ens behov, vil en type være mere passende end andre. En varmepumpe fungerer ved at overføre energien fra enten udeluften, jorden eller andre varmekilder til opvarmning af hjemmet. På denne måde udgør denne opvarmningsform også en billigere og mere miljøvenlig varmekilde. De forskellige former for varmepumper er:

  • Jordvarmepumpe
  • Luft til vand – varmepumpe
  • Luft til luft – varmepumpe
  • Hybridvarmepumpe

Hvor hurtigt varmepumpen er tjent hjem igen vil afhænge af, hvilken type man vælger. Men ved at installere en varmepumpe fremfor de traditionelle opvarmningsformer, vil man kunne spare helt op til 50% på varmeregningen.

Solcelleanlæg

Ved at bruge et solcelleanlæg udnytter man energien fra solen til at producere ens egen energi. Med et solcelleanlæg vil man allerede have udbytte efter blot et år. Der er derfor mange penge at spare ved at installere et solcelleanlæg.

Jo længere tid man venter, jo længere tid går der før, man kan begynde at spare penge. Det er derfor bare med at komme i gang!