Gode råd til lån af penge

De bedste råd til lån af penge

Penge er noget af det mest grundlæggende i vores samfund. Det kan finansiere de små glæder i hverdagen og store beslutninger som køb af ejendom og bil. Derfor forstår vi, hvorfor det kan være fristende at låne penge. Desværre hænger det også sådan sammen, at der mange faldgruber, når det kommer til lån af penge. Det vil vi gerne gøre dig klogere på.

I de kommende punkter kan du læse om, hvordan vi mener, at du bedst kan tilgå det at låne penge. Allerførst vil vi dog slå fast, at du bør tænke dig om, før du vælger at låne penge. Selvom det virker tillokkende, er der en række konsekvenser ved at stifte gæld. Det kan hurtigt vokse en over hovedet, når pengene skal tilbagebetales.

Før du vælger at låne penge kan du overveje, om det virkelig er nødvendigt at låne pengene. Har du brug for det, som du ønsker at låne penge til, lige nu? Eller er der mulighed for, at du kan sætte penge til side og købe det på et senere tidspunkt? Hvis pengene er nødvendige, vil vi anbefale at tage lån igennem din familie. Det er med til at sænke omkostningerne for dig.

Låne penge

Alternative metoder for at undgå lån

Vi vil gerne fremlægge ekstra forslag, som kan hjælpe dig til at undgå lån af penge. Hvis du føler, at du mangler penge i hverdagen, kan det være en mulighed at omlægge dine månedlige udgifter. Tit kan du spare penge ved at skifte mobilabonnement, opsige den store TV-pakke og handle ind andre steder.

Der er mange penge at hente ved at omlægge sine indkøbsvaner. Ved at skifte fra store varehuse til mindre lavprisbutikker kan du nemt spare hver måned. Det betyder dog ikke, at du er nødt til at slække på kvaliteten af dine indkøb. Du kan finde de samme varer og et tilsvarende udsalg i mindre butikker, alt imens du sparer på pengene.

Udover at handle billigere steder, kan du spare mange penge ved at planlægge dine indkøbsture. Hvis du kan få dine indkøb ned på én gang om ugen, slipper du for talrige besøg i supermarkedet. Det er nemt at blive fristet af impulskøb. Men ved at nedbringe din tid på indkøb, nedbringer du også muligheden for impulskøb.

 

Når du vælger at låne penge

Hvis du føler, at lån penge er det rigtige, vil vi gerne give dig nogle pejlemærker at følge. Du skal være opmærksom på, at forbrugslån har en høj ÅOP. ÅOP står for Årlig Omkostning i Procent. Det dækker over de gebyrer, renter og andre udgifter, der er i forbindelse med et lån. Det kan hurtigt blive en mere bekostelig affære at låne, end man lige troede.

Hvis du vil optage et lån hurtigt er det letteste at tage et forbrugs- eller kviklån. Det hænger dog sådan sammen, at forbrugs- og kviklån er de lån, som har den største ÅOP. Et kviklån på 50.000 kroner kan let komme til at koste dig 55.000 kroner. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvad lånet kommer til at koste dig på længere sigt.

Hvis du skal købe fast ejendom eller bil, har du mulighed for at optage et realkreditlån og almindeligt banklån. Begge lånene er mere favorable for dig, da banken ved, at den kan bruge din ejendom og nykøbte bil som pant. Hvis du vælger at tage optage et lån, bør du derfor undersøge, hvad der bedst kan betale sig for dig.

Vi ved, hvor vigtigt det er at have privatøkonomien i orden. Derfor håber vi også, at vi med vores guide har gjort dig klogere på lånemarkedet. Og hvordan du undgår at ende i en situation, hvor økonomien løber løbsk.